smileyHej, nu är det tänkt att jag ska skriva lite om mitt måleri här. Att måla är en sak och att skriva är en annan, men jag kanske ska berätta lite från en utställning i Florens, Italien. Fick en inbjudan av Kommiten för Biennale Internazionale dell´Arte Contemporanea, efter att dom sett min hemsida.

Vi var 764 utställare från hela världen (73 länder) varav ett tiotal från Sverige.
Sammanlagda antalet verk blev väl ca 2500 i en enorm mässhall. En gammal borg för övrigt. Stor pompa och ståt med “konstkännare” av stor celebritet.

Intressant var, att trots att vi var så många, var vi alla olika! Men mycket förenar ju också. Vilken stil vi än arbetar i så har vi att handskas med samma problem och möjligheter. Färgton,mättnad,ljusvalör, form,plats,storlek korrigeras för att rörelsen kraften,spänningen,balansen, harmonin eller oron, ska bli så stark som möjligt!
Alla arbetar vi för att tvinga åskådarens ögon att hela tiden vandra vidare,utan att fastna, eller ännu värre glida ur bilden.

Sen har det blivit 12 mässor till. Dom flesta i Europa,men även några gånger i NewYork och i Peking. Ibland med flera hundra tusen besökare!

Har en enormt duktig gallerist från Paris! Hon har en massa konstutövare i sitt stall. Bland andra Nelson Mandela!

Skriver mer en annan dag!
Ha det gott och skriv gärna en kommentar! Tage Lundin.